Font de Sant Pere
Moià

Casc Urbà - Pl. Sant Pere
    Plaça Sant Pere

Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Font urbana on l'aixeta està inclosa en un monòlit en forma de piló de carretera on està gravat l'escut de Moià amb la corona reial. L'abeurador és un contenidor petit de pedra que té una obertura en el seu lateral esquerre que fa caure l'aigua a una piscina d'1,5 m.
    Seguint cap a l'esquerra hi ha dos bancs de pedra distribuïts de manera esglaonada ajudant la caiguda d'aigua.
    L'aixeta, de factura moderna, està situada en una pedra gres vertical d'uns 10 cm de gruix i a sobre d'aquesta hi ha gravat l'escut de Moià amb la corona reial i el dineret i a sobre la data 1895.

Inicialment era al centre de la plaça i constava d'un obelisc i d'un abeurador (segle XIX). Actualment l'obelisc es troba integrat al monument a Josep Coma que hi ha al parc.A la dècada de 1970 fou adossada a la paret amb una estructura completament diferent. El 1992, amb motiu de l'ampliació de la plaça, es va adaptar a la forma actual. Es tracta d'un model de fundició estandarditzat.

Clarà i Arisa, J (1997); Moià, 1875-1939. La vida d'un poble en imatges. Ed. Viena SL. Barcelona, gener.