Font de Sant Benet
Òrrius

Torrent de can Blanc
    Emplaçament
    A tocar del nucli urbà, en el tram final del torrent de can Blanc, abans de la confluència amb la riera de Riudameia.

41.55314
    2.35623
    446313
    4600364
    08153 - 85
    És una font seca i completament coberta per la vegetació.
    6406808DG4060N0001BA
    Virgínia Cepero González

La font de Sant Benet es troba a tocar del nucli urbà, en el tram final del torrent de can Blanc, abans de la confluència amb la riera de Riudameia, en un indret abandonat.

És una font mínimament arranjada, amb un broc metàl·lic, pel que rajava aigua cap a un pedrís i era recollida pel torrent. Actualment, és una font seca i completament coberta per la vegetació, fet que dificulta la seva descripció.

Antigament, la font de Sant Benet era molt apreciada i visitada pels orriencs, però arran d’unes obres relacionades amb el gran edifici que es troba al seu costat, es van reconduir les seves aigües més amunt de la font, provocant el seu abandó.

CONTY, R. (2007) Les Fonts d’Òrrius (inèdit).