Font de Sant Antoni de les Ginesteres
Vilassar de Dalt

Les Ginesteres

XIX - XX
    La font està embossada i la pica està una mica embardissada. Normalment du aigua.
    Jordi Montlló Bolart

La font de Sant Antoni és troba dins de la finca de Les Ginesteres, a la llera dreta del torrent que porta el mateix nom i que travessa tota la propietat, des del Pla de la Molinera fins a trobar la Riera Salvet.
    Neix d'una surgència natural situada, en un espai molt ombrívol, dins del mateix torrent de les Ginesteres. Els propietaris protegeixen la font de les crescudes del torrent amb un marge de terra que, en cas de pluges, canalitza l'aigua que hi discorre, fins que travessa de manera natural el camí, per caure per un salt d'aigua artificial de tres a quatre metres d'alçada. La déu surt per un broc dissimulat entremig d'un marge de pedres que aguanta el marge i cau dins d'una pica feta de pedra (1'05 x 1'05 m). A tocar de la font, una taula rodona amb bancs rodons fets amb maons del forn que es troba a proximitat. També hi ha una caseta feta d'obra, orientada al nord, de planta rectangular (1'40 x 2'10 m), amb el carener (de teula) perpendicular a la façana, i teulada de maó pla a dues aigües. El ràfec sobresurt de 30 cm per protegir no només la porta de fusta sinó un plafó de rajols ceràmics que representa Sant Antoni. A banda i banda de la porta hi ha dues finestretes de forma piramidal per donar claror al seu interior (estança amb un marbre). A més de la taula hi ha varis bancs de pedra ben escairats i alguns rocs allargassats disposats al terra per poder-hi seure.
    La vegetació és la típica d'un alzinar ombrívol, amb roure, bardissa, aladern, heura. Cal destacar la presència de boix, amb una alçada de més de tres metres. En aquest indret hi creix violeta i Vinca minor.

Per accedir a la font cal entrar a la finca i pujar per un camí de terra i deixar a mà esquerra les tres basses d'aigua. Un cop passades, s'ha d'agafar el primer camí a l'esquerra fins a trobar dos eucaliptus de grans dimensions a mà dreta, i uns boixos que donen pas a la font.