Font de Puigmoltó / Font de Puigvoltor
Begues

Puig Moltó
    A 120 m del camí de Begues a Plana Novella. A 120 m del Puig Moltó

Regular
    Una part d'un mur de contenció s'està desmuntant i la vegetació envaeix una part dels elements arquitectònics.
    Text refós de la normativa urbanística del PGOU (desembre de 2007)
    Ref. cadastral: 08020A02000027
    Josep Anton Pérez

La font està situada en una terrassa d'un vessant, al peu de l'alzina monumental de Puig Moltó. El punt on hi ha la surgència d'aigua ha estat rebaixat en forma de trinxera. Dues parets paral·leles suporten la terra de les dues bandes de la terrassa, estan aixecades en pedra i presenten parament de pedra antiga i una franja superior de mamposteria separada per una cornisa. A la part baixa d'aquestes estructures hi ha una banqueta que actua com a contrafort i que permet seure als visitants. El broc de la font es situa en una paret perpendicular amb les dues parets de contenció descrites, presenta parament de mamposteria i dins d'un rebaix a manera de fornícula es localitza el broc. Al voltant de la font hi ha escales per accedir a la terrassa.

Al jardí de la masia de Can Grau del Coll es conserva un monòlit de pedra calcària rectangular desplaçat de la font de Puig-Voltó, amb la inscripció "FONT PUIG·VULTÓ. 1935. Propietat Romagosa". La data correspon probablement amb l'any en què es vacanalitzar la font.