Font de l'Otzet
Granera

Quintana de l'Otzet
    A la banda de llevant de la masia de l'Otzet, sota una zona de feixes cobertes de vegetació

Coberta d'abundant vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada situada a la banda de llevant del camí que porta a la masia de l'Otzet, sota del mateix, en una zona coberta de vegetació. La font es troba ubicada dins d'una estructura de planta rectangular que presenta una coberta de teula àrab de dos vessants i compta amb una porta d'accés d'obertura rectangular tancada amb una portella. Està bastida amb maons lligats amb morter i té una xemeneia allargada de construcció més recent. La font pròpiament dita brolla d'una boca de mina situada a l'interior de l'estructura.

La font està inclosa dins dels límits de l'EIN Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Les imatges han estat cedides pel sr. Pere Genescà.

Segons les informacions obtingudes, la font brollava d'un petit naixement d'aigua on, posteriorment, s'hi va construïr un dipòsit (ubicat dins de l'estructura). Mitjançant un motor bombaven l'aigua i la pujaven fins a la masia. Antigament, l'aigua s'anava a buscar amb càntirs.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 59. Informació oral: Pere Genescà [Entrevista: 18-02-2019].