Font de l'Oliver i estructures hidràuliques
Rajadell

El Racó. Parcerisas. SO del terme.
    Al sud de Can Oliver, a una cota inferior del camí, a uns 30-100 m

La font no funciona
    OPC 2017-2021 F. Xavier Menéndez

Sistema hidràulic que distribuïa aigua als horts situats al sud de la casa. Es tracta d'una canalització amb dues basses a diferents nivells. Es conserva un tram d'una canalera de terrissa entre les dues basses (segons PEP 1993; actualment no visible). Cal destacar la bassa inferior, mes a prop de la casa (a 30 m. al sud de l'edifici). Es tracta d'una construcció impressionant feta amb grans carreus molt ben escairats i disposats en filades regulars. Els murs són d'un gruix totalment homogeni (1,70 metres) i formen una planta rectangular (14 x 10 metres). D'altres elements (murs de contenció o escales) conformen els diferents nivells dels horts. Els dos nivell aterrossats d'horts (amb un marfe recte i molt ben bastit) connecten les dues basses. L'altra bassa és més petita i també presenta una obra de pedra de molta qualitat. Es troba a 60 m. al sud de l'altra.
    Al costat d'aquesta segona bassa hi ha adossada, a la bassa i al marge que sosté el camí, una estructura amb coberta de volta amb una aixeta. Es tracta de la Font de can Olivé. L'aigua procedeix d'un punt més alt, a l'altre costat del camí. En aquest camí, a uns 70 m abans d'arribar a la casa des del sud, s'observa encara una pica de pedra on s'acumulava l'aigua procedent de la deu (i que feia de font), i que després baixava fins la font d'abaix i a la bassa. Actualment l'aigua no brolla.
    Es tracta d'un espai coherent i planificat que posa en relació els horts aterrassats i la infraestructura hidràulica.

La pica de la font s'observa al camí, a 70 m al sud de la casa de can Oliver (fitxa 51), a la dreta del camí, en direcció La Masia i can Massana, passat el forn de Ca l'Oliver (fitxa 114). Les dues basses es troben a l'esquerra del camí, en una cota inferior, i al sud de la casa.