Font de l'Hort de can Serra
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Claret dels Cavallers
    Del nucli de Claret dels Cavallers seguir camí direcció nord-oest uns 700 m

Entorn poc cuidat
    Jordi Piñero Subirana

Font emplaçada al costat de la riera de Coaner, uns 200 m al nord-oest del viver i els horts de can Serra, que eren nodrits amb aigua d'aquesta font. La font queda sota una cavitat protegida per blocs de pedra i amb una porta metàl·lica. A l'interior hi ha una mina d'uns 15 metres, revestida amb lloses, fins a l'aflorament de l'aigua. Des d'aquesta font l'aigua és canalitzada cap al viver.

Informació oral facilitada per Pere Vidal, de Claret dels Cavallers

El viver fou construït pel propietari del mas de can Serra, de Claret dels Cavallers. Era Pere Sanjust Serra i va morir precisament el dia que es va posar en funcionament aquesta obra, que va rebentar i el mur va caure-li al damunt. Va ser l'any 1897 i tenia 38 anys. El mas de can Serra, d'origen medieval, és una de les dues cases principals del nucli de Claret dels Cavallers.