Font de l'Esparver
Rupit i Pruit

Carretera C-153, km. 34,1 - Pruit
    Entre la Devesa i el trencant que porta a Falgars d’en Bas, sota el serrat del Dipòsit

Cobert d'abundant vegetació. Els abeuradors estan en desús.
    Catàleg de béns a protegir de Rupit i Pruit
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada al bell mig d’un revolt de la carretera, en el marge de llevant de la via. La font pròpiament dita està formada per una boca de mina bastida amb pedra lligada amb morter, que compta amb una portella rectangular de ferro. A uns 10 metres a ponent de la font hi ha una filera formada per quatre abeuradors rectangulars de pedra, connectats entre sí mitjançant tubs de ferro. El de l’extrem de migdia és més petit que la resta i està disposat a una cota més baixa. Al costat dels abeuradors, al bell mig de la filera, s’observa un possible amuntegament de pedres i una tapa de ferro ubicada al sòl (probablement l’aigua arriba als abeuradors mitjançant una conducció soterrada que neix a la font).

CROSAS, Carles; SOLÀ, Joan; DOMINGO, Gemma (2014). Catàleg de béns a protegir. Text refós. Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Rupit i Pruit. Consultat 12 novembre 2020, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/