Font de les Quatre Grapes
Matadepera

Turó d’en Griera
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

Déu d’aigua o surgència localitzada a l’interior d’una cavitat, dessota una petita bauma, situada al dessota de la carena del Pagès, a prop del turó del Boc, i propera a la Canal del Trull.

Baixar per la Canal Fonda des del camí que ve de Mura i dels Òbits en direcció a la Mola i al Montcau, a mà esquerra. Una vintena de metres avall, s’endevina arran de paret dreta un petit corriol que abans d’arribar a l’Agulla del Boc, hi mena directament.

El passadís d’accés té un recorregut d’uns cinc metres de fondària. Allí , l’aigua s’escorre de la roca omplint una bassa natural excavada al terra. En dies de pluja queda plena.

A l’exterior de la paret, a mà dreta ja fa uns anys s’hi  va pintar, amb pintura de color groc com si es tractés d’un jeroglífic, la xifra “4” i a mà dreta una mà. Actualment està força esborrada.

En dies de pluja queda plena.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.