Font de les Feixes
Matadepera

Feixes de Can Pobla
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

Font situada dessota un marge, a les antigues feixes de Can Pobla, una extensió important de terra situada a l’oest de l’antic mas, dessota els Cingles dels Cavalls i del Bolet.

L’accés és fa pujant pel camí que mena des de Can Robert a Can Pobla. Just a mà esquerre, entre l’avenc del Club i l’avenc del Tim, conegut com el Revolt dels Petons, i abans d’arribar a l’antic camí que conduïa al mas, franquejant el Torrent del Salt Rajant, hi ha un corriol, un antic camí que permetia accedir a les feixes i al forn del calç del Bolet (nom rebut pel cingle que té al damunt mateix).

El corriol transcorre paral·lel a les antigues feixes on de tant en tant, la vegetació deixa aparèixer els antics murs de pedra seca. Ben aviat, al costat mateix d’un roser salvatge en una raconada, es pot observar un retall del marge argilós amb dues de les parets en angle recte i les parets recobertes per briòfits degut a la humitat. La terra i la vegetació han malmès el broc de sortida d’aigua de la surgència.

La font consta en el mapa de 1935 del Centre Excursionista de Terrassa i en el de l’editorial Alpina de 1946.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.