Font de les Corts
Gurb

Parròquia de Sant Cristòfol de Vespella
    A 2400 metres per pista asfaltada i corriol de la carretera BV-4601, punt quilomètric 9'600

Jordi Compte

La font de les Corts està situada al sud-est de les Corts i al nord-oest del Borrelló, en un marge a l'extrem d'un prat.
    S'accedeix a la font des de la masia de les Corts, travessant els camps de pastura que s'estenen al sud de la masia. En un extrem dels camps, en un marge ubicat en un nivell elevat respecte la masia es troba la font.
    La font està formada per una estructura de maçoneria de pedra bastida modernament que conté una obertura tancada amb reixa, a l'interior de la qual hi ha el marge rocós d'on brolla directament l'aigua acumulant-se a la part inferior. Entre la masia i la font hi ha diverses estructures semblants a la font que recullen les aigües i les condueixen per gravetat a un dipòsit ubicat al sud de la masia.