Font de les Arenes Perafita

Osona
Sector sud del terme municipal
A 1150 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 7'950.

Coordenades:

42.02161
2.1049
425895
4652563
08160-108
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Contemporani
XX
Bo
Inexistent
Fàcil
Productiu
Privada
Ref. cad.: 008A00006
Jordi Compte i Marta Homs

La font de les Arenes està situada a tocar del rec de la Roca Llisa, al sud del molí de Busquets i pràcticament a l'extrem sud del terme municipal.
S'accedeix a la font a través de la pista forestal que condueix a la masia de Mascarella des de la carretera BP-4653. Seguint aquesta pista s'arriba a creuar el rec en una zona on el bosc s'obre formant una clariana on es troba un dipòsit d'aigua. Des d'aquest punt s'ha de seguir el rec en direcció nord, creuant primer un camp, fins arribar a una zona de bosc per on transcorre un petit corriol. Seguint aquest corriol, paral·lel al rec pel costat oest, s'arriba a la font, ubicada a escassos metres del rec.
La font està formada per un dipòsit rectangular d'obra completament arrebossat i cobert parcialment de molsa. De l'extrem superior dret del dipòsit en sobresurt un brollador plàstic i adossat a la dreta hi ha un petit dipòsit sense coberta que també conté un brollador plàstic, en aquest cas taponat amb una branca. La font queda ubicada en un racó ombrívol sota un bosc de pins, amb sotabosc de boixos i arços i a tocar del rec.

Antigament la font brollava directament fins que es va construïr el dipòsit que hi ha actualment per així poder bombar l'aigua.