Font de les Alzines o de l'Oller
Sant Martí de Centelles

Davant la casa de l'Oller

s. XX
    Ajuntament de Sant Martí de Centelles. C/ Estació n.2. 08592. Sant Martí de Centelles.
    Anna M. Gómez Bach

Petita font situada sota uns grans dipòsits, en una lleugera pendent a la zona de davant el mas Oller. La seva fàbrica és força senzilla, es tracta d'una estructura de pou-mina adaptada a font. La seva planta és circular, construïda amb pedra local, de petites dimensions i ben tallada. Té una pica per la distribució de l'aigua i dos brancals laterals i una coberta de llosa plana, de la mateixa pedra local.
    Es troba rodejada de grans alzines i davant mateix s'hi troba ubicat un petit solar per a fer-hi jocs.

Conjunt d'alzines que haurien d'estar declarades

Espai adequat per a l'esplai, molt concorregut per excursionistes i caminats. Al estar tant a prop de la zona urbana molta gent hi va a passejar o fer estada. La llinda de la part superior de la font porta la data de 1997, moment d'adequació de la zona. Al davant mateix s'hi troba un petit cub de ciment amb el nom de la font gravat: FONT DE LES ALZINES.