Font de l'Era
Mura

Al nucli urbà, davant del corral de l'Era al costat de la riera de Nespres.

Pla especial Parc, 1997.
    Octavi Surralles Llobet. C/ Del Sol, 9. 08278 MURA
    Cortés Elía, Mª del Agua

La font de l'Era és una de les més conegudes pels muratans, ja que es troba molt propera al nucli urbà, a l'altra banda de la riera de Nespres, al peu dels horts. Actualment està canalitzada i hi ha un sortidor situat en una paret de pedra amb un sortidor; a sobre hi ha un relleu en pedra de la Mare de Déu de Montserrat amb el rètol FONT DE L'ERA, així com la inscripció 1792 COMU. Davant la font hi ha una esplanada que la separa de la riera amb dos plataners, com a senyal de presència d'una deu o brollador, i que proporcionen ombra a l'estiu i una taula rodona amb bancs de ciment.

Es troba dins la zona del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

La formació rocosa de Sant Llorenç del Munt presenta esquerdes que afavoreixen la filtració d'aigua, amb estrats impermeables intermitjos que forcen la seva sortida a l'exterior. Aquesta és la formació de moltes de les fonts del terme de Mura. L'any 1972 la riera es va desbocar fruit d'un important aiguat i va arrasar la font de l'Era, això va provocar que Joan Serra i Singla fes un poema: "Font de l'Era, dolç recés / qui t'ha vist, si ara et veiés, / quin desengany que tindria / car, d'aquell racó tan bell, / acollidor com sols ell / no hi ha ni la fesomia". Malgrat això, es va arranjar i es va recuperar un bloc de pedra amb la data 1792 que deu fer referència a una canalització antiga de la font. És un recurs turístic que està inclòs a La Ruta del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i La Serra de l'Obac anomenada " La riera de Nespres ".

COLL, X. (1985). Mura. La terra, la gent i Sant Martí. Ed. Parròquia de Sant Martí de Mura.