Font de l'Avellaner
Granera

Torrent de la Riera
    Al marge de llevant del torrent de la Riera, sota la cova del Forat Negre

Coberta d'abundant vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada al marge de llevant del torrent de la Riera. Està formada per un broc metàl·lic per on raja l'aigua, que està encastat al marge rocós. L'aigua cau dins d'una pica de planta semicircular bastida en pedra. En l'actualitat està coberta per l'abundant vegetació que caracteritza la zona.

S'hi accedeix des del camí del Marcet, per un corriol que creua el torrent.

Antigament, la zona era plena d'avellaners. Segons sembla hi havia un exemplar molt gran que amb les seves branques tocava la llera del torrent.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 25. "Granerí,saps on és?". La Granària, 40, 2016, p. 35. "Granerí,saps on és?". La Granària, 41, 2016, p. 34. GENESCÀ, Pere (2017). Taula actualització i ampliació inventari fonts a Catalunya. [Inèdit].