Font de l'Ase
Sobremunt

Sector est del terme municipal
    A 4050 metres per pista forestal i camí de bosc de la carretera BV. 4607, punt quilomètric 0'700.

Jordi Compte i Marta Homs

La font de l'Ase està situada en un punt enclotat al sud del Grau, a tocar del torrent del Grau i al nord de can Gil.
    S'accedeix a la font a través d'un corriol que comunica la zona de la masia del Grau amb el punt on es trobava la masia de can Gil. Seguint aquest corriol i just després de creuar el torrent del Grau es troba la font.
    La font està formada per una bassa rectangular adossada a un cingle rocós. La bassa té forma allargada, a mode d'abeurador, i està delimitada amb murs baixos completament encimentats. Just sobre la bassa hi ha una petita placa integrada a la roca amb la inscripció "font de l'Ase".