Font de l'Alou
Balsareny

Sector sudest del terme municipal. Prop de la masia de l'Alou
    Emplaçament
    Eix del Llobregat (C-16), sortida 67 i prendre camí direcció SE uns 800 m. Uns 100 m abans de la masia trencall a la dreta.
    309

41.84999
    1.88431
    407384
    4633723
    08018 - 347
    Entorn abandonat. Actualment la font està totalment coberta pels esbarzers
    08018A010000100000DU
    Jordi Piñero Subirana

Font emplaçada vora la masia de l’Alou, uns 80 metres al nord de la casa, en una petita esplanada que s’estén al costat del torrent anomenat Rasa Xica de l’Alou. La font queda aixoplugada sota una coberta amb volta de pedra. Al seu interior hi ha uns bancs laterals fets amb lloses. La font té un brollador també de pedra.

L’època de construcció de la volta ens és desconeguda, tal vegada al segle XIX o potser una mica abans. Actualment tot l’entorn es troba abandonat i la font coberta pels esbarzers. Fins a la dècada de 1980, però, encara hi havia molta tradició a Balsareny de fer excursions a aquesta font, situada relativament a prop del poble. Més tard es va deixar perdre.