Font de l'Aigua Roja
Arenys de Munt

Camí de la Creu de Rupit
    Vorejant Ca l'Artés seguint el camí de la Creu de Rupit, a mà dreta. Vessant de Can Jaume Alzina.

No rajava
    Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003
    Jordi Montlló Bolart

Font de vessant arranjada l'any 1995, quan li van fer una petita paret frontal d'on surt un galet de ferro que fa anar l'aigua a una pica que havia servit d'abeurador pel bestiar, ja que tenia un sobreeixidor al límit superior i sempre quedava plena d'aigua. L'aigua sobrant queia per la paret de la pica i seguia el seu curs pel sòl. Actualment, la pica té un desguàs.
    A la paret hi ha el nom de la font en dues rajoles: lletres blaves sobre fons blanc i revora blava. A les rajoles, també posa entre parèntesi "ferruginosa".

Era una font de pas on el bestiar hi podia beure, gràcies a la pica que feia d'abeurador. El nom d'aquesta font prové de la seva ferruginositat.
    Restaurada l'any 1995, i arranjament de la conducció per un minaire l'any 2005.

EGAM, S.L (1998). Inventari d'elements d'interès del municipi d'Arenys de Munt: fonts i elements naturals. Inèdit.
    FONFRIA, C; OLLER, M. I RODRÍGUEZ, J.L. (1992). Les fonts naturals d'Arenys de Munt. Col·lecció La boia negra núm. 6. Col·lectiu pel Museu Arxiu d'Arenys de Munt, pàg. 11.