Font de l'Abellarola
Gaià

Sector central del terme de Gaià
    Des de l'Oliva, camí sud-est uns 500 m i després camí est uns 600 m. Tram final sense accés

Entorn abandonat, font seca.
    Jordi Piñero Subirana

Font emplaçada en una raconada frondosa per on baixa un torrent que desemboca, pocs metres enllà, a la riera de Gaià. La font rajava per un brollador encastat a la paret d'una roca, enmig d'un paratge rocós i ombrívol, però ja fa anys que s'ha assecat..
    Aquesta és una de les fonts del terme de Gaià escollides pel poeta Miquel M. Lluch per dedicar-li una de les seves composicions elegíaques. Tal com diu Lluch, no era pas una de les fonts més concorregudes:
    "A prop d'un antic corriol perdut, / vora la riera, emboscada i sola, / la font amagada de l'Abellarola. (...) Senzilla fonteta de vida tranquil·la / on ben pocs s'hi atansen, humil font boscana / que amb suau murmuri, lluny de tota ufana, / cançons amoroses tot l'any refila."

ESTRUCH, Maria (2016). "Literatura", Gaià, t'estimo. Reviu Gaià, Grup de Recerca, Gaià, p. 294, 314.