Font de la Sardana
Castellbell i el Vilar

Només la signatura està quelcom afectada pel rovell.
    BCIL -Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2015)
    Ajuntament (C. de Joaquim Borràs, 40 - 08296 Castellbell i el Vilar)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Font situada en un costat de la plaça de l'església de Santa Maria del Vilar, d'esquena a la muntanya de Montserrat. Es tracta d'un monòlit irregular de pedra sorrenca al qual se li ha col·locat una aixeta de polsador moderna. Al costat dret hi ha una placa metàl·lica collada amb el nom de la font "FONT DE LA SARDANA". Per sobre una escultura en còrtex representant una parella ballant una sardana. Als seus peus, el principat de Catalunya, amb les quatre barres en relleu, polides. Al dessota la signatura de l'artista, J. [Martínez Maldonado] i l'any d'execució, 1996. Al peu del monòlit s'hi ha fet de una pica de pedra arrebossada amb morter, arran de terra. Al darrera hi ha una filera de xiprers.

L'aigua que brolla és de la xarxa.

La font fou instal·lada l'any 1995, però l'escultura fou inaugurada el diumenge 29 de setembre de 1996, coincidint amb la festa de comiat de la "missa dels matiners".

EL BROGIT (1995). Una font a la plaça de l'església; dins El Brogit. Periòdic informatiu de Castellbell i el Vilar, 178, gener de 1994, p.4.
    J.M.Ll [Joan Masats Llorenç] (1996). Embelliment de la plaça del Vilar; dins El Brogit, periòdic informatiu de Castellbell i El Vilar, 195, octubre de 1996, pp. 4.