Font de la Pregona
Vilanova del Camí

Carrer de Monistrol / Carrer de Mossèn Borràs
    Cantonada carrer Verge de Montserrat i carrer Mossèn Borràs

Ajuntament de Vilanova del Camí. Plaça del Castell, 1
    Miquel Gea Bullich

Font pública formada per una construcció de forma cilíndrica revestida amb plaques de pedra irregulars que en un extrem té adossada una pica de pedra treballada. El cos cilíndric està rematat de forma plana i presenta una mena de cornisa de maó a tot el seu perímetre. La pica està muntada sobre una estructura que presenta el mateix acabat que el cos cilíndric de la font. L'aixeta és l'usual per a les fonts públiques de moltes ciutats catalanes i està emmarcada per una línia de maons.

El topònim d'aquesta font està relacionat directament amb el camí reial que hi passava a tocar, atès que aquest camí també fou conegut amb el nom de "carrera pregona".

Diu la tradició que la font de la Pregona és una de les més antigues de Vilanova del Camí. Originàriament comptava amb una pica per tal que els cavalls es poguessin abeurar. A la dècada dels anys 80 del segle XX es va arranjar deixant-la en l'estat que avui dia podem observar.