Font de la Madriguera
Taradell

Per un caminet que descendeix des de la casa, que està tancada amb un mur perimetral

XIII-XX
    POUM de Taradell, 2009 (Article 244 de Protecció hidrogràfica)
    Dídac Pàmies-Antequem, S.L.

La font està situada a la part de migdia de la finca de la Madriguera, a tocar del mur perimetral. Està construïda dins d'una estructura semicoberta de pedra que s'obre a migdia i ponent amb arcs rebaixats. A la part de llevant hi ha fixada la canella de bronze en forma de gos, per on hi brolla l'aigua abundanment, que omple una pica a nivell de terra des d'on prosegueix per un canal que desaigua en una bassa, situada a la banda de ponent de la font. A sobre del brollador hi ha una obertura d'arc pla de pedra carejada, tancada amb una porteta metàl·lica, que es correspon amb la boca de la mina. El paviment a l'entorn de la font està pavimentat amb lloses de pedra i unes escales amb maó en faciliten l'accés.

També es coneix com la font del Gos. Al costat hi ha un cartell on hi consta que l'aigua no és potable.

L'elecció de la masia per a instal·lar-se en aquest indret, molt probablement vingué donada per
    l'existència d'una abundant deu d'aigua, de la que no es té constància que hagi deixat de rajar
    mai. El primer document on s'esmenta la font de la Madriguera data de l'any 1253, no obstant, molt probablement la font ja existia al segle X, quan en un pergamí de l'any 955 dipositat a l'Arxiu Capitular de Vic, s'esmenta el topònim Madriguera, que significa surgència o font.

ALBAREDA, J. (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Grup de Defensa del Ter:
    Manlleu, Vic: Eumo Editorial.