Font de la Gallina
Aiguafreda

Torrent de la Font del Pollancre

No hi brolla aigua de forma contínua.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

La font de la Gallina està situada al nord de Can Brull, a tocar del torrent. Està constituïda per un mur de pedra seca adossat en un marge, construït a dos nivells formant un banc a banda i banda. La part part central s'ha fet a mode de capcer amb un plafó decorat amb la imatge d'una gallina. Està feta en relleu, amb un motlle sobre una base de morter. A la part inferior hi ha gravat: "FONT DE LA GALLINA". El brollador és un petit tub, sota el qual hi ha una pica quadrada de pedra. En un costat de la font, sobre una cota superior, hi ha un dipòsit tancat amb candau, des d'on surt una canalització que va fins al costat de la font. Per salvar el camí que passa per sobre, hi ha un petit pont de pedra.

PAGESPETIT, L. (2003). 111 Fonts del Montseny i molts indrets per descobrir. Sant Vicenç de Castellet: Farell.