Font de la Carretera
Castellfollit de Riubregós

Placeta del Joc de la Pilota
    Dins una petita zona enjardinada, entre la carretera C-1412az i el carrer Sant Roc.

Bo
    Tot i que en general es troba en bon estat, manquen dos merlets (un de cada torre), i un altre es troba esquerdat.
    Ajuntament de Castellfollit de Riubregós
    Anna Camats Malet

Font de pedra construïda per commemorar la portada d'aigua a la vila des de la Font del Coure. L'estructura de la font té forma d'un castell: el cos central, on hi ha la pica i l'aixeta, i dues torres quadrades, adossades a banda i banda del cos central, coronades per merlets. La part posterior de la font també consta d'una pica amb una aixeta i s'hi adossa una placa amb la inscripció on hi figura la data i el motiu de la seva construcció.

Fou construïda l'any 1930, data esmentada en el text de la inscripció situada a la part posterior de la font. El text complert de la inscripció és el següent: "Els fills residents fora de Castellfullit dedican aquesta font a la vila estimada i al digníssim alcalde Felip Torreguitart Vendrell per haber portat las aiguas. Festa Major de Sant Roc del any 1930".

FARELL, Joan (1994b). Castellfollit de Riubregós. Vol II. Toponimia i vocabulari de la vila i el terme. Fundació Salvador Vives Casajuana.