Font de la Canal
Castell de l'Areny

Prop de la masia la Canal.
    Emplaçament
    A la ctra de Castell de l'Areny agafar el camí de Camprubí, passats 3,30km seguir la pista esquerra.
    976

42.1803
    1.95716
    413878
    4670321
    08057 - 97
    L'estructura no està massa ben conservada
    08056A004000030000WK
    Sara Simon Vilardaga

Font situada per sota la masia de la Canal, prop del torrent. Es tracta d'una font amb dipòsit, construïda a fi d'acumular aigua a l'interior. L'estructura està bastida en un marge, consta d'un frontal fet amb carreus desbastats i pedres, al centre del qual hi ha una obertura que dóna accés a l'interior, a l'aigua. L'obertura és emmarcada en quatre grans carreus tallats i polits. L'interior està construït a manera de dipòsit de recollida de l'aigua, la superfície dels murs tenen restes de revestiment de morter lliscat. La coberta des de l'interior és a manera de terç de cúpula apuntada (com a tres vents) feta de pedres i lloses.