Font de la Borda
Caldes de Montbui

Passat el pont de la Borda, a 150 metres a la dreta, al costat d'un roure immens.

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Ajuntament de Caldes de Montbui (Pl. de la Font del Lleó, 11)
    Laura Bosch Martínez

Font situada en el marge esquerra del Torrent del Bugarall, sota de l'arrel d'una alzina que baixa pel marge del camí. Abans d'accedir a la font hi ha una paret de pedra que aguanta el marge del torrent. Als dos costats de la font hi ha uns bancs de pedra adossats a la paret. També hi ha una taula i un muret de pedra que evita que quan plou l'aigua que baixi del torrent inundi la font i l'ompli de sorra. La pica de la font es troba a un pam per sota del nivell del terra; aquesta és de pedra. El broc pel qual sortia l'aigua fins fa poc era un tub de pvc de color blau enfonsat al marge. Fa poc es va posar una aixeta amb una maneta. Al mur de pedra que aguanta el marge del camí que porta a la font hi ha dues llegendes escrites en rajol ceràmic; la primera, es troba escrita a mà i cuita sobre rajol amb un poema que diu " vianant assedegat, jo t'ofereixo la deu del líquid que no té preu, i així reanimat puguis continuar el camí, que segueix el teu destí " ; està signada amb les inicials "AC". Per sota, en un altre rajol ceràmic de tons groguencs, amb un motiu floral s'hi pot llegir: " FONT DE LA BORDA. Recuperació: 14-5-95. L'aigua és un bé per a tothom. Conserveu-me. Gràcies" . Més a la dreta, quatre rajols ceràmics policromats, fets a mà de 15 X 15 formant un quadrat emmarcat per unes decoracions en forma de "S" de alternant el color verd, groc, marró i blau, i enganxats amb ciment-cola al mateix mur, on es pot llegir en lletres gòtiques la llegenda " Cuidem. Sóc teva. La font". Data de l'any 1991 i està signat en color blau per sota la data, però ha estat impossible llegir el nom "R" o "P" l--.-auca.
    La vegetació arbòria i vegetal de l'entorn, és bàsicament de molses, falgueres, heura, roures i alzines amb sotabosc d'aritjol.

L'aigua és potable.

Moreu-Rey (1962) , esmenta (pàg. 43) la Font de la Borda, que la data del segle XX i la situa sota la carretera de Granollers i al costat de la drecera o camí antic; més amunt del Pont de la Borda, en el lloc dit de la Borda, la qual cosa és exacta.