Font de la Baga
Sant Boi de Lluçanès

Sector nord-est del terme municipal
    A 7350 metres per pista forestal de la carretera BV-4608, punt quilomètric 2'500

Jordi Compte i Marta Homs

La font de la Baga, també coneguda com la font de la Baga de Gallifa, està situada als peus de la baga de Gallifa, a l'est de Puig Cornador i en una petita raconada a recer de la carena de la Verge Maria. S'accedeix a la font a través de la pista forestal, parcialment asfaltada, que condueix a la masia de Gallifa. Dels peus de la pista forestal en surt un corriol que puja uns metres fins trobar un bassa, al costat de la qual es troba la font. La font està formada per un mur de maçoneria de pedra de grans carreus adossada a un marge, darrera del qual s'amaga el dipòsit. De la part central inferior del mur en sobresurt un brollador metàl·lic parcialment cobert de molsa, obturat amb una branca per permetre d'aquesta manera l'acumulació d'aigua dins del dipòsit. Una mica més amunt i a la dreta, sobresurt el sobreeixidor, també cobert de molsa. Just davant la font, una gran llosa facilita l'accés al brollador. La font està situada al límit de la baga de Gallifa, un bosc de pins, amb algun roure i el sotabosc ocupat per boixos.