Font de can Valls
Figaró-Montmany

Sant Cristòfol de Monteugues
    Can Valls s/n. Pista de sota la casa vers la bassa i la font.

No sempre té aigua
    Anna M. Gómez Bach

Font situada al peu del torrent de can Valls, sobre el mas que porta el mateix nom. El lloc no pot considerar-se una font pròpiament dita; sota el torrent hi ha una petita caseta rectangular feta en obra i pedra on es troba el punt d'aigua, aquest aflora més o menys en funció del cabal del mateix aqüífer. L'aigua es canalitza fins al mas de Can Valls (tot i que actualment es troba en obres i no s'utilitza). El topònim és vigent al municipi. La zona on hi ha la font és plena de bardissa i els corriols s'estan perdent per manca d'ús. A prop hi ha una estructura del que sembla una antiga bassa. I sobre el camí hi ha la bassa de can Valls, encara en funcionament.

El mas de Can Valls forma part dels masos històrics de l'antiga parròquia de Sant Cristòfol de Monteugues. L'evolució del mas i els seus habitants es remunta a l'edat mitjana i amb pervivències durant l'època moderna i contemporània, però és sobretot durant els segles XVII i XVIII que trobem gran activitat constructiva en aquesta zona. Segurament la font i el seu arranjament van lligats a la història del mas, tot i que la seva fàbrica sigui d'època contemporània. Aquest espai bé podria haver estat emprat des d'època moderna o inclús abans, amb una clara pervivència associada a la construcció, ús, funcionament i abandó de can Valls.