Font de Can Sever
Caldes de Montbui

Torrent del Prat de Baix
    A l'inici del carrer de Nortbert Font, trencall a mà dreta, on al barri ja posa el nom del Mas

Laura Bosch Martínez

Font d'aigua de mina que raja a partir d'un canaló de ferro, amb un raig sostingut. Aquest està emmarcat dins d'una estructura rectangular, arrebossada amb ciment on hi ha 7 rajoles de ceràmica de 20 x 20 cm.; per damunt i per sota on raja l'aigua hi ha una rajola de color verd, tallada per la meitat, als costats, quatre rajoles decorades amb motius florals, representant un clavell de color rosat. Encapçalant la font dues rajoles amb dues figures zoomorfes, representant uns nens rossos, despullats, asseguts damunt d'una garlanda amb unes ales de papallona blava a l'esquena.
    L'aigua que brolla de la font va a parar a una pica de pedra de dimensions rectangulars de 37 cm d'amplada per cinquanta de llargada, que per un regueró fet a la mateixa pedra, alimenta els tres safareigs que hi ha al seu costat. Són de planta rectangular, formant un conjunt que mesura 3,50 m. x 5 m. Aquest està construït, aprofitant un marge de pedra, amb totxo i pedra. Al costat de la pica on raja l'aigua, hi ha la rentadora del safareig fet amb lloses de pedra d'esmolet. Rep l'ombra d'un til·ler i està envoltada per falgueres, heura, i una glicina.

Per arribar a la font, un cop a la façana nord-oest de la casa, s'ha de seguir un passeig de til·lers fins al final.

Moreu-Rey (1962), anomena la font de Can Sever i la mina de Can Sever de la qual en diu que quan era abandonada, va servir d'obrador d'uns moneders falsos.