Font de cal Francolí
Castellolí

Cal Tardà - cal Francolí
    Per un sender, actualment enverdissat, al que s'hi accedeix des del camí de cal Serrador.

XX-XXI
    Catàleg de béns a protegir POUM 2014. Fitxa 15. Altres d'interès.
    Virgínia Cepero González

La font de cal Francolí es troba a la vall del torrent de cal Tardà, en un indret enverdissat, fet que dificulta el seu accés.
    Es tracta d'una font amb un petit cabal intermitent, que brolla sobre els materials dels gresos de l'eocè en el contacte amb els materials margosos impermeables.
    La seva aigua procedeix de fluxos superficials, de tipus hipodèrmic, amb ràpida resposta als episodis plujosos, en bona part controlats pels escassos materials al·luvials del torrent de Roc Estret i per la seva petita conca de drenatge.