Font de Cabrera
L'Esquirol

Sant Julià de Canbrera
    Pel camí de Cantoni a Sant Julià de Cabrera, entre el molí de la Masallera i la Masallera.

Virgínia Cepero González

La Font de Cabrera es troba a tocar del camí de Cantonigròs a Sant Julià de Cabrera, entre el molí de la Masallera i la Masallera, a tocar del rec.
    Es tracta d'una font en forma de pedró, que guarda una imatge de la Mare de Déu de Cabrera. Té un bon cabal i presenta la següent inscripció: ANTIC BASSAL, CAMÍ ENLLÀ, JO SÓC LA FONT DE CABRERA. PLASMADA EN RÚSTIC ALTAR PER LA FE DELS MASALLERA.
    A tocar de la font hi ha una taula amb uns bancs de pedra.

CASADESÚS, D.; RIEROLA, S. (2009) Anàlisi de les aigües de deu fonts del Cabrerès i la seva flora. Treball de recerca batxillerat de Institut Miquel Martí i Pol (Roda de Ter), p. 15
    PARÉS i GANYET, Q. (2001) La Despoblació rural i les masies del Collsacabra: seguit de divisió de la comarca en zones relació de cases de pagès i altres dades (2ª ed.). Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 245.
    VINYETA i LEYES, R. (1984) El Collsacabra, Cabrera: Cantonigròs. Torelló: Celblau.