Font de ca n'Alzina
Castellolí

Ca n'Alzina
    A prop del nucli de ca n'Alzina, al marge esquerre del torrent de Sant Feliu.

Catàleg de béns a protegir POUM 2014. Fitxa 17. Altres d'interès.
    Virgínia Cepero González

La font de ca n'Alzina es troba a prop del nucli de ca n'Alzina, al marge esquerre del torrent de Sant Feliu.
    És una font ben arranjada, emmarcada en un mur de pedra. L'aigua surt per un broc vessador, i cau a un desaigua. S'hi accedeix per un camí amb escales de fusta, que baixa fins a la petita terrassa on hi ha la font.
    El seu cabal, que és intermitent i ha anat minvant amb els anys, cal relacionar-lo amb els nivells calcaris associats a les margues i amb els limitats nivells al·luvials del mateix torrent.
    Es troba en un indret boscós, envoltat de plataners, alguns roures de fulla petita i acàcies bordes.

Forma part de la "Ruta Verda: les fonts de Castellolí".

La font de ca n'Alzina original, que ja no es conserva, estava situada uns metres més avall de l'actual, i abastia d'aigua un hort proper situat vora el torrent.

CUADRADO, J.; VILARRUBIAS, S. (2015) Guia de les fonts de Castellolí. Castellolí: Ajuntament de Castellolí, p. 25-28.