Font de ca l'Escolà Santa Maria de Miralles

Marge de la carretera C-37 a l'alçada del torrent de l'Escolà

sense camí i molta bardissa
NNSS Ajuntament 2002
Lluís Rius i Font, OPC Diputació de Barcelona

Font de brollador natural, aprofitada antigament per proveir d'aigua a una antiga piscina envoltada per un conjunt de xiprers arrenglerats. Actualment la font es abandonada i difícil de localitzar per les bardisses.

El sector de la plana del municipi, afloren argiles, gresos i alguns guixos, responsable d'unes aigües més dures, carregades de, en alguns casos, de sulfats, mentre que les fonts situades al sector més meridional del municipi (Serra de Fontfregona, Coll de la Llebre i Coll d Orpí) presenten aigües més toves com les fonts de la Múnia, Morgades i Sagaressos.

Antigament la font per proveïa d'aigua a una antiga piscina. Aquesta va ser el motiu de discussió entre els propietaris fins esdevenir l'abandonament de la font i de l'estructura de la piscina, encara visible i coberta de vegetació. Un conjunt ajardinat a base de xiprers