Font de Borrell
Sant Pere de Vilamajor

Serrat del Borrell
    Emplaçament
    La font és sota el camí, just abans d'arribar a la cruïlla del camí de Sant Elies amb el del Cortès.

41.72502
    2.38029
    448457
    4619432
    08234-211
    XXI
    08234A006002840000IJ
    Virgínia Cepero González

La font de Borrell es troba a les proximitats de la cruïlla del camí de Sant Elies amb el del Cortès. És una de les més concorregudes del municipi perquè es troba en un punt emblemàtic de la muntanya i pel seu cabal abundant i constant durant tot l'any.
    És una font ben arranjada, emmarcada en un mur de pedra. L'aigua surt per un broc vessador, situat al centre del mur, i cau a una gran pica allargada, de pedra treballada, que fa d'abeurador pels animals de l'entorn. El sobreeixidor porta l'aigua sobrant muntanya avall.
    Al costat de la font, hi ha un banc de fusta i hi creixen boixos i un plataner.
    L'aigua es repartida a un triple dipòsit, situat sota una tapa de ferro, on és conduïda també cap a can Sorell i can Planell.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08234084

La font de Borrell tenia una petita mina per on brollava, conduït per una teula, un raig d'aigua, que s'escolava sot avall.
    Des d'antic, les masies de can Planell i de can Sorell es reparteixen la seva aigua a parts iguals, entre les dues finques. Encara es poden observar vestigis de la canalització ceràmica.
    L'any 1968 la font va ser arranjada i es va construir una arqueta de distribució d'aigua.
    L'any 2013 la font va ser novament arranjada pel Parc Natural.

HERRERO i BARÓ, H. (2003). "Rutes de l'aigua (I)". Quaderns de Vilamajor, 3. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 30 i 80.
    HERRERO i BARÓ, H. (201. "De camí a Sant Elies. La nova font Borrell". D'aquí: la revista gratuïta de gent, racons i coses nostres, núm. 16. Cardedeu: Banchs de Comunicació.
    PAGESPETIT i BLANCAFORT, Ll. (2003). 111 Fonts del Montseny i molts indrets per descobrir. Llibres de Muntanya, 5. Sant Vicenç de Castellet: Farell editors, p. 86-89.