Font (cal Geperut)
El Brull

La Castanya
    Uns 35 m al NO de can Pou.

Regular
    Es troba en estat regular, hi han esquerdes i s'han desprès alguns carreus. S'hauria de desbrossar urgentment.
    Marc Cucurella Pinilla

Font que es troba entre els masos de cal Geperut i can Pou, a peu del camí, a la Castanya. Es va fer aprofitant el talús de la muntanya fent-hi una paret amb carreus i ciment, d'uns 2 m de llarg i 1 m d'alçada. Al mig d'aquesta estructura hi sobresurt uns 10 cm un broc en forma de U que canalitza l'aigua. A sota, a terra, hi ha una pica rectangular de pedra. Aquesta té uns 45 cm d'ample, uns 25 de fondària i una alçada molt irregular que va dels 15 als 25 cm.

Tot el conjunt es troba envaït per la vegetació.

La orografia de la zona fa que ens trobem amb una abundància de torrents i fonts en tot el terme municipal.

ILLA, Faustí (1990). "Quaranta anys d'aplecs a Matagalls i millores fetes al Montseny" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació d'Amics del Montseny.