Font Angelina Sant Feliu Sasserra

  Bages
  Extrem sud del terme municipal
  A 2000 metres per pista forestal de la carretera B-431, punt quilomètric

  Coordenades:

  41.93695
  1.99684
  416838
  4643262
  08212-88
  Patrimoni immoble
  Element arquitectònic
  Popular
  Bo
  La font està envoltada de vegetació. Si bé l'entorn més proper a la font està net, convindria netejar de bardissa els voltants.
  Inexistent
  Fàcil
  Productiu
  Privada
  Ref. cad.: 001A09070
  Jordi Compte i Marta Homs

  La font Angelina es troba situada a l'extrem sud del terme municipal, al nord- oest de Torroella, masia que pertany al terme municipal de Santa Maria d'Oló, i a llevant del riu d'Ases.
  S'accedeix a la font a través de la pista forestal que comunica Coll de Bassa amb l'esmentada Torroella. A l'est del camí, en una zona enclotada en el curs d'un torrent, i després de baixar quatre graons de pedra, trobem una petita balma dins de la qual s'hi ubica la font Angelina.
  La font, resguardada sota una balma de modestes dimensions, està formada per una estructura semblant a un abeurador que es troba coberta de molsa, per la que discorre l'aigua que es filtra de la paret de la balma. A la punta de l'esmentada estructura en sobresurt un tub pel que passa l'aigua. A la dreta de l'estructura, i sobre la paret de la balma hi ha una aixeta, que actualment no es fa servir.

  Segons anàlisis realitzades pel Grup de Defensa del Ter entre el febrer i l'abril de 2002, la font Angelina presentava un índex de nitrats de 0'0 mg/l, mantenint, per tant, una excel·lent qualitat de l'aigua, poc comuna a la zona. Tot i així, aquestes dades van ser recollides al 2002, pel que convindria seguir realitzant anàlisis que puguin confirmar l'excepcional qualitat de les aigües d'aquesta font.
  Segons fonts orals, és una font que sol rajar tot l'any, fins i tot en èpoques de molta secada.

  La font Angelina era utilitzada per la propera masia de Torroella, ubicada en terme municipal de Santa Maria d'Oló.

  Grup de Defensa del Ter, Relació de les anàlisis d'aigües de les fonts del Lluçanès, Febrer-abril 2002