Fons documentals referits a Olesa de Montserrat a l'Arxiu de la Corona d'Aragó
Olesa de Montserrat

National Monument Record
    Educació
    BCIN Llei Patrimoni Cultural Català 9/1993
    Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Carrer Almogàvers, núm. 77. Barcelona
    Jordi Piñero Subirana

L'Arxiu de la Corona d'Aragó conté els següents fons amb documentació referida a Olesa de Montserrat: sèrie Olesa (amb diferents protocols notarials del segle XVII i principi del XVIII); sèrie Igualada (amb dos capbreus d'Olesa dels segles XV i XVI respectivament); sèrie Sant Feliu de Llobregat, secció de protocols notarials d'Esparreguera (amb diversos capbreus dels segles XVII i XVIII); sèrie monacals (manual de "expectancias de Montserrat y señoríos de Olesa", Llevador d'Olesa, 1532 i Privilegis d'Olesa,1686); sèrie Mestre Racional (diversos fogatges dels segles XV i XVI); sèrie Cancelleria Reial (fons amb moltes notícies històriques referides a Olesa).

FONT PONS, Manuel (1990). "Sobre arxius amb documentació d'Olesa", a Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, butlletí mensual, núm. 49 (desembre)