Fons documental d'Olvan conservat a Montserrat
Olvan

Arxiu del monestir de Montserrat

Pre-romànic
    XI-XIII
    Busquets, J.; Cascante, P.; Sellés, C.; Serra, R.

Llibret en pergamí de 26 fulls de text (17,5 x 12,5 cm) que conté la còpia o transcripció de 29 documents, el primer de l'any 889 (Acta de consagració de l'església de Sta. Maria d'Olvan) i fins a mitjans s. XIII. La transcripció és feta, al menys, per quatre mans diferents, les més antiga del s. XI i les més recents del s. XIII (lletra gòtica).

Està situat fora del municipi

El conjunt de documents relacionats amb l'església de Santa Maria d'Olvan, coneguts amb el nom de "Cartolari de Santa Maria d'Olvan" o "Llibre de la fundació de la rectoria d'Olvan" com figura a la portada de l'original es conserva a la Biblioteca del Monestir de Santa Maria de Montserrat on hi figura com a: "Manuscrit 886". El pare arxiver, Marc Teixonera, l'adquirí a un antiquari de Barcelona a mitjans segle XX i des d'aleshores es conserva, en molt bon estat, a la biblioteca de l'esmentat monestir.