Fons documental del Centre d'Estudis de l'Hospitalet
L'Hospitalet de Llobregat

    Barcelonès
    Av. Josep Tarradellas i Joan, 44 (Espai Molí)
    18

    Coordenades:

    41.36699
    2.11616
    426081
    4579875
    Número de fitxa
    08101 - 457
    Patrimoni documental
    Tipologia
    Fons documental
    Contemporani
    Segle
    XX-XXI
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Física
    Accés
    Restringit
    Científic
    Titularitat
    Pública
    Centre d'Estudis de l'Hospitalet
    Autoria de la fitxa
    Jordi Montlló Bolart

    El fons documental del centre està format per monografies, revistes, articles, ponències, informes, tesis, treballs d'investigació, vídeos, Cd's, de producció local o extra local que facin referència a la ciutat de l'Hospitalet i al seu context comarcal i metropolità. La majoria de documents bibliogràfics són consultables físicament.
    A través del servei de documentació Babel'H, s'ofereix la possibilitat de consultar on line el fons bibliogràfic i la Base de Dades, i atenció personalitzada a l'hora de fer la recerca.
    Destaca en el seu fons l'Arxiu històric de Santa Eulàlia de Provençana.
    També disposen de la col·lecció sencera del Butlletí d'Informació Municipal, de 1954 a 1976.

    El centre disposa de tres línies de publicació, a banda del butlletí intern: la revista Quaderns d'Estudi i la col·lecció de Recerques i la col·lecció Josefina Gómez Olivares.

    El centre d'Estudis de l'Hospitalet és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1984.amb la finalitat de fer ciutat, associacionisme i d'intervenir a L'Hospitalet. Està oberta a qualsevol ciutadà o ciutadana interessat en el coneixement, la recerca i el debat sobre la ciutat. Forma part de la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana.
    Els seus objectius són l'anàlisi i el desenvolupament de la identitat de L'Hospitalet en els seus vessants humans i culturals ; potenciar les iniciatives de caire sociocultural vinculades a L'Hospitalet ; esdevenir un fòrum de discussió i debat sobre el passat, el present i el futur de la ciutat ; integrar la diversitat de propostes i opinions en els projectes propis, fent que la imatge del CEL'H es correspongui amb una actitud oberta i plural ; i treballar des del convenciment de la necessitat d'una ciutat més relacional entre tots els sectors implicats: públic, privat, associatiu, i el conjunt de la ciutadania.