Fons documental de l'Arxiu Parroquial de Taradell
Taradell

Rectoria. C. del Campanar, 18. 08552 Taradell

XIV-XXI
    Bisbat de Vic. C. Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

A la rectoria de Taradell s'hi conserva la documentació generada des de la parròquia de Sant Genís de Taradell des de l'època medieval fins a l'actualitat. La documentació antiga que s'hi conserva són manuals notarials o d'escriptures diverses, Sèrie del Monjo, Batllia, Testaments i inventaris, Capbreus, Restes de Llibres sagramentals, Processos, Administració, Confraries, Diversa; datats entre el segle XIV i XIX.

L'arxiu de Taradell va ser parcialment destruït durant la Guerra Civil, podent-se salvar la part que es guardava a l'armari de l'arxiu. Va ser classificat de nou l'any 1955, tot i que posteriorment fou ordenat sense criteris arxivístics, fet que en dificulta la consulta.