Fons documental de l'Arxiu Parroquial de Sant Pere Sallavinera
Sant Pere Sallavinera

Plaça Major. Nucli Sant Pere Sallavinera

XX-XXI
    Bisbat de Vic
    Núria Cabañas

L'Arxiu Parroquial de Sant Pere Sallavinera es troba situat a una petita habitació que forma part del recinte de l'església parroquial de Sant Pere Sallavinera. S'hi conserven un conjunt de documents agrupats en dos nuclis: Sant Pere Sallavinera i Boixadors i un altre grup de documents varis relacionats amb les activitats de l'església. El nucli de Sant Pere Sallavinera està dividit en dues seccions: Sacramentals i Administració parroquial. Dins la secció de Sacramentals hi consta un volum de baptisme, un volum de confirmacions, un volum de matrimonials, un volum de defuncions; tots ells a partir de l'any 1939 i un segon volum de baptisme d'entre 1877 i 1939. La secció d'Administració parroquial hi consten els comptes de cultes, les consuetes i el Status Animarum, des de l'any 1939 en endavant. El nucli de Boixadors hi consta la secció de Sacramentals dins la qual hi consta els baptismes (a partir de 1908 en endavant), els capítols matrimonials, les defuncions, partides de naixement disperses i expedients matrimonials; tots a partir de l'any 1939. Pel que fa a la resta de documents aquests estan agrupats per activitats relacionades amb la parròquia com les caramelles, rebuts de contribució, fulls informatius...