Fons documental de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia
La Torre de Claramunt

ACAN. Pl. de la Creu, 18 - Cal Maco-08700 Igualada

XVII-XX
    Llei 9/1993 del patrimoni cultural català
    Generalitat de Catalunya. Subdirecció general d'Arxius (C/Portaferrissa, 1 08002 Barcelona)
    Raquel Valdenebro Manrique

Els fons documental conservats a l'Arxiu Comarcal de l'Anoia relacionats amb el municipi de la Torre de Claramunt són els següents: -Fons notarials. Districte Notarial d'Igualada. ACAN10-43-T1-3838. Fragment de manual notarial de la Torre de Claramunt. (1638-1649) -Fons Ofici comptaduria d'Hipoteques o Ofici d'Hipoteques dels pobles compresos en la capital del partit de la vila d'Igualada. T.U. ACAN10-63-T1-1. (1769) o Ofici d'Hipoteques dels pobles compresos en la capital del partit de la vila d'Igualada. T.U. ACAN10-63-T1-3. (1771) o Ofici d'Hipoteques dels pobles compresos en la capital del partit de la vila d'Igualada. T.IV. ACAN10-63-T1-9 (1775) o Ofici d'Hipoteques dels pobles compresos en la capital del partit de la vila d'Igualada. T.III. ACAN10-63-T1-12. (1776) o Ofici d'Hipoteques dels pobles compresos en la capital del partit de la vila d'Igualada. T.III. ACAN10-63-T1-15. (1777) - Fons Santa Maria d'Igualada. Venda a Capellades i la Torre de Claramunt. ACAN10-41-T1-2662 (1741-1774) - Fons de la Cambra Agrària Local de la Torre de Claramunt. Relacions de targetes agrícoles de la Cambra Agrària Local de la Torre de Claramunt. ACAN10-174-T1-9 (1980)

La procedència des fons conservats a l'ACAN relacionats amb el muncipi de la Torre de Claramunt és diversa. Destaquen sobretot els fons provinents amb l'Ofici de la Comptadoria d'Hipoteques, que ofereixen important informació sobre la propietat rústica dels habitants del municipi al segle XVIII.