Fons documental amb informació d’Abrera al “Centre Documental de la Memoria Histórica”
Abrera

Real Decreto 1708/2011, de 18 de noviembre
    Científic/Cultural
    Ministerio de Cultura y Deporte. Gobieno de España
    Josep Anton Pérez Arriaga (Tríade Serveis Culturals)

La documentació conservada en aquest arxiu consta d’expedients relacionats amb tot el procés  de confiscacions de béns que es va donar per part de l’administració durant el període dels anys 1936-1939.

1936 -1939 Documentació varia relativa a confiscacions fetes a la comarca de Baix Llobregat. Abrera-Castellví de Rosanes. Document de la Generalitat de Catalunya.

1937 Expedient d’ingrés del Sindicat de Treballadors de la Terra i Oficis Varis de Abrera (Barcelona).

1936-1937 Expedientes de constitución de ayuntamientos de la comarca de Baix Llobregat. Abrera-Cervelló. Document de la Generalitat de Catalunya.

1936-1938 Expedientes de responsabilidades e incautación de bienes de la Ex-Baronesa de Maldà. Document de la Generalitat de Catalunya.

1937-1938 Oficios relativos a la investigación de recursos económicos de refugiados en la I Vegueria. Document de la Generalitat de Catalunya.

Es pot consultar els fons disponibles, i alguns documents digitalitzats al Portal de Archivos Españoles (PARES)