Fons documental amb informació d'Abrera a l'Arxiu de la Corona d'Aragó
Abrera

LLEI 10/2001, de 13 de juliol, d'arxius i gestió de documents.
    Científic/Cultural
    Ministerio de Cultura y Deporte. Gobieno de España
    Josep Anton Pérez Arriaga (Tríade Serveis Culturals)

La documentació conservada en aquest arxiu consta de 28 plets civils de la Real Audiència de Catalunya que comprèn un arc cronològic des del segle XVII al XIX. A més, cal destacar un auto de la inquisició de 1663, i tres capbreus dels anys 1598, 1613 i 1626.  Els documents més antics daten dels segles XIII i XIV, es tracta d’un document de venda de Ramon d’Abrera i tres pergamins de la Cancelleria Reial, un de Jaume I i dos de Pere el cerimoniós. Completen l’inventari, cinc documents de caràcter administratiu divers del segle XVI al XX, i tres informes d’amillaraments (registre de béns del municipi, generalment immobles), datats els anys 1852, 1940 i 1950.

Es pot consultar els fons disponibles, i alguns documents digitalitzats al Portal de Archivos Españoles (PARES)