Fons d'imatges de l'Agrupació fotogràfica Sant Adrià de Besòs
Sant Adrià de Besòs

Carrer del Doctor Barraquer, 6 baixos

Fons d'imatges
    XX-XXI
    Cultural
    Jordi Montlló Bolart

El fons d'imatges de l'Agrupació fotogràfica Sant Adrià esta format per més de 700 fotografies en format paper blanc i negre. Les fotografies han estat aportades com a donacions per socis de l'Agrupació i per gent de Sant Adrià. La fotografia més antiga és del primer decenni del segle XX i abasta fins a la dècada del 1990. La temàtica és absolutament variada. Hi ha fotografies de la vida quotidiana del poble, de festes i celebracions religioses, d'esglésies, de festes i celebracions civils, de les Festes Majors, d'equips de basquet i futbol, d'instal·lacions esportives, de desastres naturals (riuades i nevades), d'edificis industrials i comercials, d'activitats comercials, del mercat, d'actes culturals, etc.

La titularitat és privada (Agrupació Fotogràfica Sant Adrià de Besòs) però el fons es d'accés públic.

L'Agrupació Fotogràfica Sant Adrià de Besòs es crea l'any 1949, per voluntat de sis amics que compartien la mateixa afició: Fermí Borràs Delgà, Faustino Trafí Ripoll, Francisco Caño Santamaria, Jaime Gallifa Vives, Elías Vila i Antonio Roca. El primer punt de trobada era el bar del barri de Sant Joan Baptista "Bar Toscas". L'any 1951 publiquen el primer número del butlletí, que encara es publica en format digital. Són membres fundadors de l'Assemblea Constituent de la Federació Catalana de Fotografia, el 12 de desembre de 1981, a Manresa. L'any 1990, amb motiu del 50è aniversari des de la fundació organitzen la XVI Festa de la Fotografia i un concert de l'Orquestra Simfònica del Vallès, a l'església de Sant Joan Baptista.