Fons de material arqueològic del Museu Episcopal de Vic
Gurb

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    Museu Episcopal de Vic. Plaça Bisbe Oliba, 3, 08500. Vic
    Jordi Compte

El Museu Episcopal de Vic conserva diversos objectes de material arqueològic que provenen de diferents punts del terme municipal de Gurb. Els objectes són els següents: MEV 11002. 3 monedes; 1 pipa metall; ceràmica segle XVII-segle XVIII Granollers de la Plana MEV 11045. 2 frag. ceràmica; 3 frag. vidre; 1 frag. de pirita ceràmica de reflexos metàl·lics; vidre amb aplicació de lacticini; pirita Granollers de la Plana MEV 11050. 9 frag. ceràmica; 1 ascle ceràmica feta a torn; sílex ceràmica medieval i moderna Castell de Gurb MEV 11051. 2 frag. ceràmica ceràmica feta a torn Serrat de Baranera MEV 11080. 5 frag.ceràmica; 1 pinces ceràmica feta a mà; coure Edat del Bronze Mas Pladelasala MEV 12538. 18 frag.ceràmica ceràmica feta a mà Edat del Bronze Granollers de la Plana MEV 12809. Fíbula bronze Mas Terres (suposem que ha de ser Mas Tarrés) MEV 3777. Teula ceràmica Època romana Puig de Gurb MEV 4492. Destral roca corniana polida Pla de la Noguera (Sant Julià Sassorba) MEV 4493. Destral roca corniana polida al peu del castell de Gurb MEV 6048. Ascle sílex als marges del Mas Esperança MEV 6301. Molí: fragment pedra Puig de Gurb MEV 6302. Molí: fragment basalt Puig de Gurb MEV 6884. Olla terra cuita; ceràmica a torn, cuita reductora segle X-segle XI fonaments de la capella del Sagrament de Granollers de la Plana MEV 8092. Pondus terra cuita Serra de la Noguera (Sant Julià Sassorba) MEV 8093. Pondus terra cuita Serra de la Noguera (Sant Julià Sassorba) MEV 8094. Destral roca polida sota el Puig de la Noguera. Cal Gitanet MEV 8574. Ascle; burí sílex part baixa de la serra de l'Afrau, veïna de la Noguera (Sant Julià Sassorba) MEV 8615. Ascle sílex Afrau de la costa de la Noguera MEV 8915. 2 nòduls sílex Afrau de la Noguera MEV 8916. 2 ascles sílex Serrat de Baranera

Informació facilitada pel Museu Episcopal de Vic.