Fita dels Tres Termes
Sant Vicenç de Castellet

Serra de Punxabudell

María del Agua Cortés Elía OPC

Fita tallada en un bloc de pedra paral·lelepipèdic amb la part superior lleugerament arrodonida, de 45cm d'alçada i 25x20cm de base. Presenta quatre cares, tres amb inscripcions: MNLL (Marganell), SVIS 18 (Sant Vicenç de Castellet, 18), CTLI 62 (Castellgalí 62); els noms dels tres termes que delimita i la data 1862. Es troba situada en una zona boscosa de l'extrem més occidental del Clot del Tufau, a la serra de Punxabudell, tocant als termes dels altres dos municipis.

En realitat aquesta fita es troba dins el terme municipal de Marganell, amb les coordenades UTM ETRS89 31T: X: 400893,7 i Y: 4612562,5, però degut a la relació directa amb Sant Vicenç de Castellet la hem ubicat dins el límit dels tres municipis, malgrat no es trobi en la ubicació que surt al Mapa de Patrimoni de Sant Vicenç de Castellet.

Una fita, fita de terme, pedra de fita o molló és una marca sobre el terra que serveix per a delimitar un terme, com és el cas d'aquesta.

RESOLUCIÓ GRI/145/2014, de 15 de gener, per la qual es dóna publicitat a la delimitació entre els termes municipals de Castellgalí i de Marganell (i Sant Vicenç de Castellet).