Fita de la Quadra Superior de Viladecavalls
Viladecavalls

Arxiu-Museu Natural i Històric de Viladecavalls

Es troba desgastat i li falta la part posterior.
    Privada
    Col·lectiu Naturalista Viladecavalls Verd (CONVIVE). Centre Cívic Paco Cano. Carrer Pintor Cases s/n
    Marta Lloret Blackburn

Fita monolítica de forma rectangular que es conserva a l'Arxiu-Museu Natural i Històric de Viladecavalls. La part frontal té la figura repujada d'un cavall. Sobre el cavall s'insinua la data: "1699". La part superior i el revers estan escantellats.

Tal i com consta en un mapa cartogràfic de la segona meitat del segle XVIII que es conserva a l'arxiu, a Viladecavalls hi havia dues fites grans amb un cavall en una cara i una torre en l'altra. Les fites senyalava els límits del terme d'Olesa de Montserrat i de Terrassa, i es situava al camí que portava a Can Turu.

CANYAMERES, E. [et al.] (2000). Can Turu: Història d'una masia de Viladecavalls (segles XIV-XX), s.n.