Fira d'Artés
Artés

Passeig Diagonal

Ajuntament d'Artés (C. Barquera, 41)
    Jordi Montlló Bolart

Fira de mostres amb parades i expositors de maquinària agrícola, vehicles, artesania, comerç local, entitats culturals i socials del poble, i ONG's. Es celebra per Pasqüetes, una setmana després de Pasqua, durant el cap de setmana.
    Durant la Fira s'hi fan diversos actes de caràcter lúdic i cultural. Hi ha una inauguració oficial amb parlament de les autoritats i d'un convidat important. Es fan xerrades, concerts, exposicions, cercaviles, ball, sardanes, activitats esportives, etc. Els actes més clàssics són el concurs de pintura ràpida i el torneig de futbol. També es fan la trobada de puntaires i de cotxes clàssics. La colla castellera de Manresa, els Tirallongues, hi participen des de fa alguns anys. També hi ha una part de cerimònia religiosa amb la missa del dissabte i l'Ofici solemne del diumenge.

Antigament es coneixia com a Fira d'hivern, i es celebrava l'1 de gener. Era eminentment de caràcter agrícola. El seu record es perd en la memòria.
    En el programa de l'any 1961, es documenta el primer canvi de nom i el canvi de data. A partir d'aquell any s'anomena "Certamen del vehiculo usado y exposición de maquinaria agrícola". A partir de l'any 1994 es comença a conèixer amb el nom actual: "Fira d'Artés".