Finestres i fornícula de Cal Sardà (Mercè, 16)
Sant Julià de Vilatorta

Carrer de la Mercè, 16.

Estructural
    Virgínia Cepero González

Es tracta de dues finestres i una fornícula situades al primer pis de l'edifici del carrer de la Mercè núm. 16, realitzades amb pedra sorrenca d'origen local.
    Les llindes de les finestres tenen una enfonadura, a la part central, amb una forma semblant a una estrella per la part superior, que es va eixamplant a la part inferior.
    Les llindes recauen sobre un seguit de carreus regulars, ben escairats, que romanen a la vista per sobre de l'arrebossat del parament de color blanc.
    La fornícula es troba enmig d'aquestes finestres. Té la forma típica, plana als peus i arrodonida a la part de dalt, i conté una imatge de Sant Jordi protegida amb una petita barana de ferro forjat, on es llegeix "S. JORDI 1986".

-GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1986). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Sant Julià de Vilatorta).
    -H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2010). Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic. POUM. Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Sant Julià de Vilatorta.